Маз при хемороиди: Защо е напълно естествен мехлем по-добра опция?

Хемороидите, или шушляци, представляват често здравословен проблем, който влияе на качеството на живота на много хора. Симптоми като болка, сърбеж, кървене и подуване могат да бъдат много неприятни. Съществуват много различни препарати за лечение на хемороиди, включително масти и природни мехлеми. В тази статия ще обясним подробно какво са мастите за хемороиди и защо природните мехлеми, като Старопланинския мехлем, са по-добра опция.

Какво са хемороиди?

Хемороидите са разширени кръвоносни съдове в аналния канал, които възникват поради повишен натиск в ректалната и аналната област. Най-честите симптоми включват:

  • Болка и дискомфорт: Хемороидите могат да причинят остра или пулсираща болка, особено по време или след изхождане.
  • Сърбеж и парене: Често присъстват дразнещи симптоми като сърбеж и парене около ануса, което може допълнително да влоши състоянието.
  • Кървене по време или след изхождане: Светлочервена кръв на тоалетната хартия или в изпражненията може да бъде знак за хемороиди.
  • Подуване около ануса: Разширените кръвоносни съдове могат да причинят подуване, което допринася за дискомфорта и болката.
  • Чувство за непълно изхождане: Усещането, че червата не са напълно изпразнени след изхождане, може да бъде разочароващо и неприятно.

Как действат маз при хемороиди?

Масти за хемороиди са медицински препарати, предназначени за облекчаване на симптомите на хемороидите. Те често съдържат комбинация от активни съставки, които се насочват към специфични симптоми. Например:

  • Хидрокортизон: Тази съставка намалява възпалението и сърбежа, осигурявайки облекчение.
  • Анестетици: Местните анестетици като лидокаин помагат за намаляване на болката.
  • Вазоконстриктори: Съставки като фенилефрин намаляват подуването на кръвоносните съдове, което може да помогне за намаляване на отока.
  • Адстрингенти: Съставки като вещицево лешник помагат за свиването на тъканите и намаляването на кървенето.

Въпреки че мастите са ефективни, но от друга страна краткотрайни, при облекчаването на симптомите, те често съдържат синтетични съставки, които могат да предизвикат нежелани реакции при някои хора, като кожно дразнене или алергични реакции. Ефективността на мастите е до известна степен по-голяма, но действието е много по-краткотрайно и симптомите бързо се връщат.

Предимства на природните мехлеми за хемороиди

Природните мехлеми, като Старопланинския мехлем, предлагат алтернатива на традиционните масти с няколко ключови предимства:

  1. Природни съставки: Природните мехлеми съдържат лечебни растения като невен, жълт кантарион и бял равнец, които са известни със своите противовъзпалителни, аналгетични и регенеративни свойства.
  2. Без химически добавки: Без вредни химикали, природните мехлеми са по-безопасни за ежедневна употреба, дори за бременни жени и кърмачки.
  3. Продължително действие: Природните съставки осигуряват по-дълготрайно облекчение и много голямо елиминиране на симптомите, което прави кожата около аналната област здрава.
  4. Регенеративни свойства: Съставки като ланолин помагат в процеса на заздравяване на тъканите, регенерацията на увредения епител като при това намаляват възпалението и предотвратяват появата на нови проблеми.

Защо е Старопланинският мехлем по-добра опция?

Старопланинският мехлем за хемороиди използва ефективни растителни съставки от върховете на Стара планина, което го прави специален:

  • Невен: Тази съставка е известна със своите успокояващи и регенеративни свойства, което помага за намаляване на възпалението и регенерацията на увредените тъкани.
  • Жълт кантарион: Това растение има силно противовъзпалително действие, намалява болката и подпомага заздравяването на рани.
  • Бял равнец: Действа антисептично и намалява кървенето, което е изключително полезно при хемороиди.

Как да използваме мехлема?

Приложението на Старопланинския мехлем е лесно:

  1. Почистете и измийте аналната област с топла вода и мек сапун.
  2. Нанесете тънък слой мехлем директно върху хемороидите, външно и вътрешно.
  3. Използвайте мехлема винаги когато имате възможност, особено след изхождане, а веднъж преди лягане – задължително!

Маз срещу мехлем: Сравнителна таблица

 

Критерий Маст                           Напълно естествен Мехлем
Състав Синтетични съставки естествени, растителни съставки
Цел Бързо облекчаване на симптомите Дълготрайно лечение и превенция
Действие Краткотрайно Дълготрайно
Безопасност Възможни странични ефекти Без химически добавки
Приложение Честа употреба поради рецидиви Достатъчно веднъж дневно, преди лягане

Често Задавани Въпроси

Колко бързо мога да очаквам резултати? Първите ефекти могат да се забележат още след 3-5 дни редовна употреба, с много голямо подобрение след две седмици ползване.

Дали мехлемът е безопасен за бременни жени? Да, мехлемът е безопасен за бременни жени и кърмачки, но винаги е препоръчително да се консултирате с лекар преди употреба.

Колко дълго продължава лечението? Продължителността на лечението зависи от тежестта на симптомите, но повечето потребители забелязват значително подобрение в рамките на няколко дни употреба.

Заключение

Въпреки че мастите за хемороиди са ефективни за краткотрайно облекчаване на симптомите, напълно естествени мехлеми като Старопланинския мехлем предлагат дълготрайно и безопасно решение. Със своите мощни лечебни съставки, мехлемът не само облекчава симптомите на хемороидите, но и помага за дълготрайно излекуване на увредените тъкани. Ако търсите природно решение за хемороиди, Старопланинският мехлем е правилният избор за вас.

Опитайте Старопланинския мехлем, най-доброто напълно естествено средство за лечение на хемороиди. Осигурява облекчение и подкрепа по напълно естествен начин. Изпитайте намаляване на дискомфорта! Купи сега

 

0 Shares: